Wenneker

Merk: Wenneker
Type: Dry Gin
Jaar van oprichting: 1693
Land: Nederland
Distillery: Wenneker Distilleries, Roosendaal
Master Distiller: Jan Hermans
Omschrijving: Wenneker Elderflower Dry Gin wordt samengesteld uit 6 distillaten: jeneverbessen, limoenbloesem, citroen, sinaasappel, koriander en vlierbloesem.
Afgezien van zuiver water en de passie van de vakman wordt niets toegevoegd. Het resultaat is een frisse, heldere gin met de delicate smaak van Elderflower.
Wenneker Elderflower Dry Gin wordt samengesteld uit 6 distillaten: jeneverbessen, limoenbloesem, citroen, sinaasappel, koriander en vlierbloesem.
Afgezien van zuiver water en de passie van de vakman wordt niets toegevoegd. Het resultaat is een frisse, heldere gin met de delicate smaak van Elderflower.

Botanicals (NL naam) Jeneverbes, limoenbloesem, citroen, sinaasappel, koriander en natuurlijk vlierbloesem
Alcoholprecentage: 0.4%
Perfect Serve G&T: Wenneker Elderflower Dry Gin, Fever Tree Elderflower Tonic, aardbeien
website: www.wenneker.nl
Smaak: Frisse, heldere gin met de delicate smaak van elderflower.
Nose: Klassiek neus van jeneverbes en koriander met een vleugje citroenzest en vlierbloesem.

Taste: Een volmondige gin met een rijk mondgevoel. Smaken van koriander en jeneverbes leiden tot een uitbarsting van citroen, gevolgd door bloemige tonen, nog wat meer citrus, een vleugje vanille en daarna geurige vlierbloesem.
Finish: Frisse afdronk van florale en citrus tonen.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.