WHUT? Geen Gin Festival in 2020?

Dat klopt! Met partners werken betekent ook dat je het niet eens kan worden over de toekomst. Dat is ook hier gebeurd. Vandaar dat Amsterdam, georganiseerd door de oprichter van het Gin Festival, in 2020 de eerste editie van Drinks Amsterdam gaat beleven.

En hoeveel dagen duurt het event?

Kunnen we kort over zijn: 1 dag.

Wat zijn de openingstijden?

Zoals altijd gooien we om 15:00 de deuren open. Om iets over half 10 mag je je laatste bestelling plaatsen zodat je om 10 uur veilig naar huis kan gaan.

Wat krijg ik voor de entreeprijs?

De toegangsprijs is inclusief toegang tot Drinks Amsterdam met een proefglaasje. Het proeven van de meeste sterke dranken is ook inbegrepen in de prijs. Hele exclusieve rums kunnen tegen een kleine vergoeding worden geproefd. Er zijn seminars, proeverijen en masterclasses die tegen een kleine betaling kunnen worden bijgewoond. Je kunt de Mixing School en de diverse tastings direct bij je ticket bestellen. Er is ook een Main Stage, waar kostenloos presentaties kunnen worden bijgewoond.

Het zelf aanschaffen van een groot glas is dit jaar niet meer nodig. De entreeprijs is daardoor wel iets hoger: het huren van glaswerk en de mensen die het verzamelen is nou eenmaal niet goedkoop. Voordeel is dat je dus niet meer met 2 glazen hoeft te lopen als dat niet nodig is, of dat je je glas in de gaten moet houden voordat iemand anders het meeneemt.

Klinkt goed, maar wat als ik een mix drankje wil bestellen?

Elk merk verkoopt je hun Perfect Serve, ook wel de beste manier om te genieten van hun spirit of mixer. Je kunt direct bij de stand betalen, alleen met bankpas. Afhankelijk van het drankje betaal je zo’n € 5 tot € 8 voor een mix of cocktail. Dit jaar zullen wij centraal zorgen voor glaswerk.

Wacht even, ik moet mijn eigen glas kopen voor gin-tonics?

Nee, dat hoeft duus niet meer. Wij regelen al het glaswerk, op je proefglaasje na. En omdat je bij de stand direct kan afrekenen hoef je dus ook niet meer in de rij te staan om een glas of muntjes te kopen.

En als ik nou honger krijg?

Evenwicht tussen eten en drinken is erg belangrijk om maximaal van het festival te genieten. Het is moeilijk om de hoeveelheid voedselpunten voor elk festival te bepalen, aangezien de eetkraampjes onafhankelijk van ons festival draaien. We hebben rijen meegemaakt die in de laatste edities veel te lang waren en kost kostbare tijd om drankjes te proeven.

Omdat er in de buurt van de Beurs van Berlage meer dan voldoende gelegenheid is om een avondmaaltijd te nemen, zullen we op het event zelf borrelplanken verkopen. Lekker om met je vrienden van te snaaien als je even wilt chillen. Als je zin hebt in een burger of iets anders loop je even naar buiten om daar een goede bodem te leggen.

En als het regent?

Dat maakt niet uit dus, alles is binnen.

Ik heb een ticket gekocht, maar heb deze nog niet ontvangen!

Je hebt waarschijnlijk een typefout gemaakt in je e-mailadres toen je de tickets kocht.
Maak je geen zorgen, stuur een e-mail naar Albert@mistercocktail.nl en ik zal alles voor je regelen.

ik zie dat ik extra moet betalen voor Mixing School en de Tasting Area's, hoezo is dat?

De kosten voor het opzetten van deze area’s zijn zeer hoog. Daarnaast bereiden de personen die de tastings geven zich goed voor. Bij elke stand kun je de verschillende verhalen los horen. Bij de tasting area’s wordt in 25 minuten dieper ingegaan op de productie en de smaakverschillen tussen de dranken van die tasting.
Bij Fever-Tree’s Mixing School krijg je gedurende 45 minuten een stoomcursus longdrinks bouwen. Je proeft verschillende mixers en dranken, hoort over de productie en geschiedenis en gaat hiermee aan de slag. Bovendien mix je daar ook nog zelf je favoriete longdrink.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.