WOW? 5 GIN FESTIVALS DIT JAAR?

Inderdaad! Het Gin-festival vindt voor de vierde keer plaats in Amsterdam (18 mei), voor de derde keer in Utrecht (7 en 8 juni) en voor de tweede keer in Rotterdam (zaterdag 22 juni) EN zullen we strijken voor het eerst neer in Leiden (23 maart en 24) en Eindhoven (29 juni).

En hoeveel dagen duurt elk festival?

Afhankelijk van de stad en de grootte van de locatie, worden de festivals gehouden op 1 of 2 dagen.
Leiden en Utrecht zijn beide 2 dagen, omdat de locaties kleiner zijn.
Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn beide op 1 dag aangezien ze op veel grotere locaties worden gehouden.

In Amsterdam gaan we naar een nieuwe locatie: Beurs van Berlage. In ROtterdam komen we weer terug in de Cruise Terminal terwijl we in Eindhoven het geweldige Klokgebouw op Strijp-S tot gin-tempel kunnen omtoveren!

Wat zijn de openingstijden?

Alle festivaldagen zijn open voor publiek van 15.00 uur en 22.00 uur.
De enige uitzondering is zondag de 24e in Leiden, wanneer we open zijn van 13.00 tot 20.00 uur.

Op alle dagen wordt de laatste ronde gedaan 30 minuten vóór sluitingstijd gedaan.

Wat krijg ik voor de entreeprijs?

De toegangsprijs is inclusief toegang tot het Gin Festival voor de sessie van uw keuze met een proefglas. Het proeven van de sterke dranken is ook inbegrepen in de prijs. Er zijn seminars, proeverijen en masterclasses, maar hiervoor is mogelijk een vergoeding vereist. Je kunt online reserveren voor de School of Gin in Amsterdam, de andere evenementen zijn binnenkort online!

Klinkt goed, maar wat als ik een mix drankje wil bestellen?

Elk merk verkoopt je hun Perfect Serve, ook wel de beste manier om te genieten van hun spirit of mixer. Je kunt betalen met munten, die je kan kopen op het festival. Een munt kost € 1 per stuk, een mix kost 5 tot 7 munten, waarvoor je een volle mix krijgt, met ijs en garnering. Eén opmerking: om alle plastic bekers op het festival af te schaffen, kunt u uw eigen longdrink kopen voor 2 munten om van de mixen te genieten. Dit zijn geen doorsnee saaie glazen, maar het is een geweldige Libbey coppa glas!

Wacht even, ik moet mijn eigen glas kopen voor gin-tonics?

Klopt. Na zorgvuldige overweging hebben we besloten dat dit de beste manier is om plastic afval te minimaliseren en de prijzen voor de mixen laag te houden. Je kunt bij het festival een goed glas kopen voor 2 munten (totaal € 2), die je zelf kunt houden. Als u het opnieuw nodig hebt, kunt u naar een reinigingspunt gaan om het glas schoon te maken of in te ruilen.

En als ik nou honger krijg?

Evenwicht tussen eten en drinken is erg belangrijk om maximaal van het festival te genieten. Het is moeilijk om de hoeveelheid voedselpunten voor elk festival te bepalen, aangezien de eetkraampjes onafhankelijk van ons festival draaien. We hebben rijen meegemaakt die in de laatste edities veel te lang waren en kost kostbare tijd om gin te proeven. We zoeken de beste manier om jullie zo snel mogelijk van lekker eten te voorzien.

En ja, we hebben aanzienlijk meer eten dan vorig jaar, dus maak je geen zorgen!

En als het regent?

Natuurlijk regent het niet;)
Nou ja, er is altijd een kans op een bui. Gelukkig staan alle stands binnen, dus maak je geen zorgen over nat worden van de regen!

Ik heb een ticket gekocht, maar heb deze nog niet ontvangen!

Je hebt waarschijnlijk een typefout gemaakt in je e-mailadres toen je de tickets kocht.
Maak je geen zorgen, stuur een e-mail naar Albert@mistercocktail.nl en ik zal alles voor je regelen.

ik zie dat ik nu moet betalen voor The School of Gin, hoezo is dat?

De School of Gin was een van de meest succesvolle onderdelen van de laatste 3 edities.
De kosten voor het uitvoeren van dit onderwijsprogramma waren echter zeer, zeer hoog.
We wilden ook echt dat dit op alle 5 festivals terug zou komen in 2019 en de enige manier om dit te laten werken is om een bijdrage van € 10 per stoel te vragen. Je krijgt een proeverij van 1 uur over alles dat te maken heeft met gin en tonic en je kunt je eigen g & t maken. Ga naar de ticketpagina van het festival van je voorkeur om een stoel te boeken!

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.