.

Intro

Het Gin Festival wordt omgedoopt in Drinks Amsterdam en wordt gehouden in de Beurs van Berlage met honderden prachtige merken. Dit jaar is de opzet weer iets groter dan vorig jaar met meer merken om te proeven en meer plaatsen om te leren! Er zijn doorlopende masterclasses, seminars en proeverijen waaraan je tegen een kleine vergoeding kunt deelnemen. Het proeven van de drankjes is weer inbegrepen in de prijs, alleen als u een volledige mix wilt krijgen, betaalt u een klein bedrag.

.

Locatie

Opnieuw zal de Beurs van Berlage in het hart van Amsterdam het toneel zijn van de grootste collectie dranken in Nederland. En die kunnen allemaal door jou worden geproefd, puur en in de mix. De verschillende ruimtes lenen zich perfect voor het wijds opstellen van de tientallen stands, zodat er genoeg ruimte is om je comfortabel te bewegen. Er zijn 3 verschillende area’s waar onder begeleiding kan worden geproefd of gemixt. Ook kan er worden gegeten, gechild en gedanst. Kortom: een mooie avond uit in het centru van Amsterdam.

Bestel nu je tickets

Tickets

.

Jenever

We zien al een tijdje dat Jenever weer op de rails komt. Lange tijd werd deze geweldige traditionele Nederlandse drank als stoffig versleten, maar het kan rekenen op een toenemende waardering van een hele nieuwe groep drinkers. In het kader van World Genever Day (9 mei 2019) zal een groot aantal merken aanwezig zijn. Er komt een speciale Jenever Experience waar je alle facetten van de “Kopstoot” kunt leren kennen. Dit zal een belangrijke rol spelen in de ervaring, de klassieke combinatie tussen een bier en een jenever is eigenlijk de Nederlandse versie van de gin-tonic. Slechts iets sterker.

.

Fever-Tree’s Mixing School

Na het succes van de Gin School van de afgelopen edities, komt Fever Tree nu met een 2.0 versie: de Mixing School. Hier zul je op basis van andere mixers en spirits leren kennismaken met nieuwe longdrinks. Denk bijvoorbeeld aan de Dark & Stormy en de Moscow Mule. Aan het einde van de 45-minuten durende workshop maak je zelf ook nog je favoriete mix.

.

Programma

Tasting Area 1
15:30 – Dutch Gins
16:15 – New Generation Genevers
17:00 – Vermouth
17:45 – Vodka
19:00 – Aged Genevers
19:45 – Gins from far, far away
20:30 – Tequila
21:15 – Mezcal

Tasting Area 2
15:15 – White Rums
16:00 – American whiskey
16:45 – Rums aged 12 years and up
17:30 – Cognac
18:45 – Cacha├ža
19:30 – English, Spanish and French style rums compared
20:15 – English, Spanish and French style rums compared
21:00 – Small batch & single barrel rums

Gins

Tonics

Jenevers

Vermouths

Het laatste nieuws op Facebook: