TX Ocean Aged Gin

Naam distilleerderij Stokerij Texel

Jaar van oprichting 2015

Naam distillateurs Jaco Spek; Kees Groenewoud

Stokerij Texel is opgericht door Jaco Spek en Kees Groenewoud. Beide delen de passie voor zee, Texel en het wad en voor het produceren en consumeren van eerlijke lokale producten. ‘Onze dranken zijn ondermeer gedistilleerd uit lokaal geproduceerde gewassen. Het mooiste vinden wij het als we drank produceren uit overschot.’

Ocean Aged TX Gin is een nieuwe exclusieve Gin van Stokerij Texel. De alom geliefde TX Gin is gelagerd op franse eikenhouten wijn vaten. De vaten zijn vervoerd per zeilschip naar de andere kant van de oceaan en terug. Deze wijze van lageren zorgt voor een unieke uitgebalanceerde volwassen smaak, vergelijkbaar met een drank die 8 maal zo lang heeft gelagerd.

Ocean Aged TX Gin heeft elementen van whisky, gin en cognac, met een verfijnde en een geurige en pittige afdronk. Het beste puur te drinken.

Telefoonnummer 0222760150

Website www.stokerijtexel.nl

Adres Slotskolk 22C 1794 BG Oosterend

https://www.facebook.com/stokerijtexel/

insta stokerij_texel

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.