TX Gin

Naam distilleerderij Stokerij Texel

Jaar van oprichting 2015

Distillateurs: Jaco Spek; Kees Groenewoud

Stokerij Texel is opgericht door Jaco Spek en Kees Groenewoud. Beide delen de passie voor zee, Texel en het wad en voor het produceren en consumeren van eerlijke lokale producten. ‘Onze dranken zijn ondermeer gedistilleerd uit lokaal geproduceerde gewassen. Het mooiste vinden wij het als we drank produceren uit overschot.’

TX Gin is verrijkt met de geurige bloemen van de vlier en de smaakvolle oranje bessen van de duindoorn. Vlier werd vroeger geplant nabij boerderijen om kwade geesten te weren en duindoorn komt veel voor langs de westkust van Texel. De combinatie van ambacht en lokale smaken geeft de Texelse TX GIN een bijzonder fris, kruidig en smaakvol karakter.

Website www.stokerijtexel.nl

Adres Slotskolk 22C 1794 BG Oosterend

https://www.facebook.com/stokerijtexel/

insta stokerij_texel

 

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.