The Stillery First

 

Merk: The Stillery’s  First
Type: Amsterdam Sipping Vodka
Jaar van oprichting: 2015
Land: Nederland
Distillery: Distilleerderij De Tweekoppige Phoenix
Master Distiller: Pascal Peeters
Omschrijving: Het avontuur begon ooit op een zolderkamer vanuit een wetenschappelijke nieuwsgierigheid naar een oud ambacht. Door veel zelfstudie en experimenteren werd de oude kunst van het distilleren blootgelegd. Sinds 2015 maken Pascal en Robin The Stillery’s First. The Stillery’s First is een spelt vodka op basis biologische ingredienten. Het gebruik van spelt moutwijn geeft de vodka hinten van witte chocolade en amandel mee.
Botanicals (NL naam). The Stillery’s First is een vodka en maakt geen gebruik van botanicals.
Alcoholprecentage: 40%
Perfect Serve: The Mokum Mule ; 40ml The Stillery´s First, 175ml Aqua Monaco Gingerale,  1 druppel Feebrothers Blackwalnut Bitters, Ijs, Garnituur van verse munt
Taste: licht zoete amandel en de romigheid van wittechocolade
Nose: Zoete  Amandel en witte chocolade
Finish: licht zoet

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.