Stokerij Klopman

Naam distillerderij
Stokerij Klopman

Jaar van oprichting
2017

Naam distillateur(s)
Benno Klopman (Stokerij Klopman) en John de Lange (Onder de Boompjes)

Hoeveelste hoofd-distillateur sinds oprichting 1e

De Stokerij wil voorzien in de behoefte aan ambachtelijke, eerlijke en heerlijke alcoholische dranken in de vorm van distillaten. De opleiding distillateur in het Jenevermuseum in Schiedam en bij Syntra in Hasselt (België) heeft Benno Klopman daarbij enorm geïnspireerd en van de benodigde kennis voorzien.

Met Duivelskral Dutch Dry Gin komt de Stokerij niet alleen met haar eerste distillaat, maar ook met een exceptionele gin van 42% vol. De naam verwijst naar de Oudhollandse volksnaam voor de jeneverbes. Duivelskral Dutch Dry Gin is een fijn gestookte en ambachtelijk gemaakte gin met een zevental vooraf gemacereerde en daarna mee gestookte botanicals. Duivelskral Dutch Dry Gin kan puur of in een mix gedronken worden, is ook uitstekend te verwerken in gastronomische gerechten en heeft een robuust maar uitgebalanceerd smaakprofiel, dat vooral kruidig is, maar ook subtiele frisse- en citrusaroma’s in zich heeft. De Nepalese timut peper, lid van zowel de Szechuanpeper- als van de citrusfamilie, is de smaakbepalende botanical van Duivelskral Dutch Dry Gin. Deze peperbes groeit hoog in het Himalayagebergte.

De fles van de Stokerij is een gestileerde apothekersfles van 70 cl en samen met de etiketten, de sluitzegel en het lettertype vormt het geheel een duidelijke verwijzing naar de (medicijn)geschiedenis van gin en naar de stad Haarlem met zijn mooie skyline.

De Stokerij maakt ook een zoetige, mooi blanke Dutch Sloe Gin, Doornroosje genaamd (Oudhollandse volksnaam voor de sleedoornbes) en Spaanse Furie (Duivelskral Dutch Dry Gin die op een Spaans eikenhouten Pedro Ximenez vat gelegen heeft).

Aantal ketels, naar volume en type 3 roodkoperen kolom/alambiek distilleerketels (1 x 3,5 liter en 2 x 5 liter)

Welke ginmerken worden hier gemaakt? Duivelskral Dutch Dry Gin, Doornroosje Dutch Sloe Gin en Spaanse Furie Dutch Dry Gin PX cask.

Welke andere merken worden hier gemaakt? Palte Premium Gin

Zijn bezoekers welkom? Zo ja, welke dagen en tijden? Alle dagen op afspraak

Telefoonnummer
+31646182970

Website
www.stokerijklopman.nl

Adres
Louis Couperusstraat 21, 2024 HH Haarlem

Links naar Facebook en Instagram
https://www.facebook.com/stokerijklopman

https://www.instagram.com/stokerijklopman/

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.