Star of Bombay

 

Merk: Star of Bombay

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving: De Star of Bombay is een super premium gin die de uitzonderlijke balans van BOMBAY SAPPHIRE versterkt met twee extra exotische specerijen (Bergamot uit Italië en muskuszaad uit Ecuador) en een langzame destillatiemethode. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat het citrus en jeneverbes aroma nog beter tot hun recht komen.

Botanicals jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel,

Alcohol: 47,5%

Perfect Serve:

Perfect serve: Vul een collinsglas met ijsblokjes. Voeg 50ml Star of Bombay en 100ml premium tonic toe. Werk af met zeste van sinaasappel.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: Hints of rootiness, with dried flowers but also underlying spice. The classic notes of green and piney juniper, angelica and coriander have been intensified but ambrette is immediately apparent.

Taste: Classic juniper pine intensified by bergamot, fresh complex citrus and piquant spice with hints of rootines.

Finish: Long and lingering finish.

 

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.