Merk​​: Sillent Pool gin
Opgericht​: 2014
Land​​: Engeland
Distillery: Sillent pool distillers
Master Distiller​: Cory Mason
Omschrijving​: Silent Pool Gin is een klassieke gin, vol en fris met diepte, helderheid en smaak. De Silent Pool-jenever is een rijke en schone geest met jeneverbes en wordt geproduceerd met 24 botanicals en het koele, heldere bronwater van de Silent Pool zelf. Bloemige tonen van lavendel en kamille worden gecombineerd met de frisheid van citrus, geaard met de subtiele zoetheid van lokale honing, om een ​​evenwichtige jenever te creëren die zowel traditioneel als verfrissend individueel van aard is.
Botanicals​: 24 soorten waaronder o.a. jeneverbes, lavendel, kamille, kaffir limoen, honing, korianderzaad, cassia, iriswortel, vlierbloesem, peer, steranijs, bergamot, linde, haagdoorn, engelwortel, staartpeper.
Alcohol: 43%
Perfect Serve​: Silent Pool Gin&tonic of een The Bee’s Knees: 2 delen Silent Pool Gin of Albury Spirit of Summer 1 deel Honing 1 deelVers geperst citroensap Methode In een shaker roert u de gin en honing tot de honing is opgelost. Voeg de citroen toe. Serveer in een cocktailglas
Website​​: www.silentpooldistillers.com
Nose​​: Frisse jeneverbes gevolgd met florale tonen van lavendel, koriander en limoen.
Taste​​: Bloemig en zoet met smaken van warme honing en licht gekruide kaneel.
Finish: Zachte afdronk met tonen van vanille en zwarte peper.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.