Stokerij Sculte

Naam distillerderij:
Stokerij Sculte

Jaar van oprichting
2004

Naam distillateur(s)
Gerard Velthuis, Roy kroeze

Hoeveelste hoofd-distillateur sinds oprichting
2

Gerard Velthuis is in 2004 begonnen met het stoken van destillaten op zijn erf in Mander. In het begin alleen met fruit, later ook met gerst. Om het beste uit Twente te vatten in zijn drank en daardoor onderscheidend te zijn besluit hij Twents Eiken te gebruiken voor het rijpen van een eigen gestookte Whisky. De passie voor dit proces, alsmede de rust komen de rijping ten goede. Niet veel later loopt dit uit de hand en wordt het een kleinschalige ambachtelijke stokerij en stappen zijn dochter Evelien en Roy in om continuïteit met diezelfde passie te waarborgen. In 2015 volgt dan ook een verhuizing van Mander naar het voormalig klooster Maria ad Fontes in Ootmarsum. In deze periode is onze Gin ontwikkelt, gestookt uit 100% gerst en met de Siepel wat heel kenmerkend is voor Ootmarsum, in de bijnaam ook wel Siepelstad genoemd.
Wij streven naar eindproducten met een eigengereid karakter en een typisch Twents smaakpalet. Om dit te waarborgen, vervaardigen wij onze whiskyvaten vanTwents eikenhout in
een Oostenrijkse kuiperij. Het harde werken loont. De afgelopen jaren zijn onze destillaten bekroond in Wenen: Destillata, Londen: International Spirits Challenge en San Francisco: World Spirits Competition.

Aantal ketels, naar volume en type
2 ketels, aroma destilleerketel met versterker, 250 en 110 liter

De gin die hier wordt gemaakt is Sculte Gin

Er worden uiteraard nog andere producten gemaakt:
Sculte Twentse Whisky, Sculte Twentse Jenever, Sculte Korenwijn, Sculte Single Malt, Sculte koffiemutske

Zijn bezoekers welkom op afspraak
De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 -17.00

Telefoonnummer
06-10785015

Website
www.stokerijsculte.nl

Adres
Oostwal 24
7631 EJ Ootmarsum

Links naar Facebook en Instagram
https://www.facebook.com/Stokerij-Sculte-195934550439917/

Links naar Facebook en Instagram
Facebook.com/AnkerWeesp
Instagram.com/ankerweesp_jenever_en_likeur/

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.