Merk: Roby Marton Premium Gin 47%
Stijl​​: (London Dry Premium Botanical Gin)
Opgericht​: (1957)
Land: Italie
Distillery: Light House Distillery
Master Distiller: Roby Marton
Omschrijving: De ongefilterde gin heeft een gouden kleur en smaakt elegant en overtuigend. Een deel van het distillaat wordt apart geïnfuseerd met de meest delicate botanicals voor een optimale smaak. Origineel en onverwacht, met een bittere Italiaanse smaakexplosie.
Botanicals: Zouthout, jeneverbes, zeste van citroen en sinaasappel, kruidnagel, kaneel, gember wortels, pimento bessen, mierikswortel, anijszaadjes en roze peper
Perfect Serve: met J.Gasco Italian indian tonic of met Pimento om het extra Spicy te maken.
Website: http://www.robymarton.com/
Nose: kruidig, met jeneverbes en een kleine hint van citrus
Taste: Complex en goed gestructureerd. In de neus onmidellijk een duidelijke aanwezigheid van kruiden en citrus met een subtiele aanwezigheid van zoethout, gember en jeneverbes.
Finish: De afdronk is droog met een mooie exotische, kruidige smaak afkomstig van de gember en roze peper, Volle pittige smaak maar zachte afdronk.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.