Opihr

 

Brand: Opihr
Type: London Dry Gin (Oriental Spiced Gin)
Year started: 2013
Country: Engeland
Master Distiller: Joanne Moore, Master Distiller No7
discription: Opihr opent je zintuigen naar de rijke aroma’s van de oude spiced route. Ontdek de exotische intensiteit van het Oosten; Staartpeper uit Indonesië, zwarte peper uit India en koriander uit Marokko, met de hand geplukt om een unieke gekruide gin te creëren.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes Staartpeper uit Indonesië Zwarte peper uit India Koriander uit Marokko
Alcohol: 42.5%
Perfect Serve: G&T Klassieke G&T met een schijfje gember of een sinaasappelschil.
website: opihr.com
Flavour: Opihr Oriental Gekruide Gin heeft noten van Citrus evenwichtig met de rijke, aardse aroma’s en een zachte specerijen. Opihr belichaamt de exotische intensiteit van de Oriënt, het ontwaken van de zintuigen met een nieuwe stijl van jenever.
Nose: Een gedurfde intense oosters gekruide gin; gladde zachte parfum noten, warme aardetinten kruidachtergrond noot in evenwicht gehouden met een scherpe uitbarsting van citrus uit de kruiden en fruit schillen.
Taste: Een ongelooflijk zachte, afgeronde London Dry Gin met een kamfer, een vleugje zoetheid gecombineerd met oosterse specerijen. Speciaal gemengd tot een zachte kruidige smaak die blijft hangen zonder intensiteit te creëren.
Finish Lange lengte met een zachte gebarsten zwarte peper en specerijen afwerking.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.