Nordés

 

Merk: Nordés
Type: Atlantic Galician Gin
Jaar van oprichting: 2012
Land: Spanje/Galicië
Distillery: Nordés/ Vedra,close to Santiago de Compostela.
Omschrijving: De gin laat zich omschrijven als extreem aromatisch. Een intense gin met kenmerken van balsamico, eucalyptus, laurierblad, mint en duidelijke tonen van wit fruit. Het is een gin die zich niet makkelijk laat vergelijken met andere gin stijlen.
Botanicals (NL naam) De basis en de ziel van het distillaat is een “wine spirit” van de Albariño druif. Deze druif die veel in Galicië gecultiveerd wordt is de ziel van dit mooie distillaat. Tevens zijn de 6 “botanicals” van de gin afkomstig uit Galicië wat het plaatje van een streekproduct met eigen gezicht complementeert.
Alcoholprecentage: 40%
Smaak:
Nose: Een evenwichtige aromatische gin met hints van witte bloemen, citroen verbena en gember, in harmonie met hints van eucalyptus, laurier en munt. Delicate bloemige en fruitige aroma’s, begeleid met een subtiel aroma van de jeneverbes.
Taste: Fris en fruitig aroma met retro-old fashion vleugje laurier en jeneverbes

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.