Merk​​: Kinobi
Stijl​​: Kyote dry gin
Opgericht​: 2015
Land​​: Italie
Distillery: Torino Distillati
Master Distiller​: KI NO BI (‘De schoonheid van de seizoenen’) is geïnspireerd door de traditie en wordt gedestilleerd, gemengd en gebotteld in Kyoto. De gin is gemaakt in een herkenbare droge stijl maar met een duidelijk Japans accent. Het is de eerste Japanse gin.
Botanicals​:Jenever bes, Japanse planten zoals gele yuzu uit het noorden van Kyoto, hinoki (Japanse cipres), bamboe, gyokuro-thee uit de regio Uji en groene sansho (Japanse pepers).
Alcohol: 45,7%
Perfect Serve​: KI NO BI Gin & Tonic of een KI NO BI Mizuwari: 1 deel Kinobi en 1 deel mineraal water. Geserveerd met ijs.
Website​​: https://kyotodistillery.jp/en-GB/
Nose​​: fris, lichte tonen van citrus, yuzu en sinaasappel, klassieke jeneverbes met groene thee
Taste​​: Citrus smaken komen terug, samen met gember, zwarte thee en lichte peperkorrels.
Finish: Gemberwortel geeft een licht verwarmende, pittige afdronk.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.