HENDRICK’S GIN

 

Merk: HENDRICK’S GIN
Type: DISTILLED GIN
Jaar van oprichting: 2000
Land: SCHOTLAND
Distillery: WILLIAM GRANT & SONS
Master Distiller: MS. LESLEY GRACIE

Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in het nogal ‘on-ginse’ kustplaatsje Girvan, gesitueerd aan de zuid westkust van Schotland. Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. In tegenstelling tot doorsnee-gins, wordt Hendrick’s Gin gedistilleerd in Schotland en met de hand vervaardigd in kleine batches van slechts 500 liter per keer. Hendrick’s Gin is geïnfuseerd met bijzondere essences van Cucumis Sativus (komkommer) en Bulgaarse Rosa Damascena (rozenblaadjes). Dit ongebruikelijke duo wordt daarnaast verrijkt door 11 zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Dit brede palet van smaken komt samen in een unieke, verfrissende gin met een heerlijk bloemig aroma. Hendrick’s Gin wordt gemaakt met twee soorten ketels, een “Carter-Head” ketel en een koperen “pot” ketel. Samen creëren ze een buitengewoon zachte gin met een ongebruikelijk karakter en een subtiele smaakbalans.

Botanicals: Jeneverbes, korianderzaad, karwijzaad, sinaasappelschil, citroenschil, staartpeper, kamille, vlierbloesem, duizendblad, liswortel en engelwortel. Deze 11 botanicals worden aangevuld met een bijzondere infusie van komkommer en rozenblaadjes.

Alcoholprecentage: 41.40%

Perfect Serve: Hendrick’s & Tonic
50 ml Hendrick’s Gin, 150 ml Thomas Henry Tonic Water, gegarneerd met 3 dunne slices verse komkommer

Smaak:
Nose: Droge jeneverbes, frisse citrus en pittige koriander bouwen op tot een verrassend bloemig en groen aroma van violet en roos. Complex en delicaat.

Taste: Subtiele zoetheid gaat over in kruidige citrustonen en een frisse botanische toets. Aardse specerijen onthullen zich om overspoeld te worden door een explosie van botanische smaken.

Finish: Een diepe, meer complexe, ronde smaak met een langaanhoudend aroma van bloemige roos die op het pallet achterblijft. Een verfrissende sensatie van komkommer is het slotakkoord.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.