Hayman’s Royal Dock Navy Strength

 

Merk: Hayman’s
Type: Royal Dock Navy Strength
Jaar van oprichting: 1988
Land: Verenigd Koninkrijk
Distillery: Hayman Ltd./East Anglia
Master Distiller: Lizzie Bailey
Omschrijving: Royal Dock Gin is een vertegenwoordiger van de Gin stijl, bekend onder de naam “Senior service Gin”, die door de familie Hayman en de vorige generaties vanaf 1863 is ontwikkeld voor zowel de Koninklijke Marine als de handel. De robuuste, heldere eigenschappen en de sterke aromatische geur van deze Gin hadden een grote aantrekkingskracht op de hoogste rangen van de marine.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes
Alcoholprecentage: 57%
Perfect Serve G&T Traditioneel geserveerd in een Gimlet, Pink Lady en een Martini
Smaak: een robuuste en heldere gin
Nose: Royal Dock Gin is een karakteristieke, heldere en robuuste ginstijl, die je mag verwachten van een Navy Strength spirit, maar met behoud van zijn citrus, jeneverbes en verfrissende florale hints in de neus.
Taste: Deze intense maar soepele gin houdt een goede balans tussen jeneverbes, koriander, sinaasappel en citroenschil en minerale en kruidige hints en een lichte zoete warmte.
Finish: De aanwezige jeneverbes en citrussmaken mengen zich met de andere plantenextracten tot een warme, licht bloemige honing finish.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.