Filliers Dry Gin 28 CLASSIC

 

Merk: Filliers Dry Gin 28 CLASSIC
Type: Gin
Jaar van oprichting: 1880
Land: België
Distillery: Filliers Distillery
Master Distiller: Pedro Saez Del Burgo
Omschrijving: Deze gin is een ambachtelijk vervaardigde premium gin, waaraan tijdens het distillatieproces 28 kruiden worden toegevoegd, die met grote zorg zijn geselecteerd door de meesterstoker. Filliers Dry Gin 28 wordt met veel geduld in kleine partijen gedistilleerd, in de traditionele koperen distilleerketels en -kolven van Distilleerderij Filliers, opgericht in 1880.
Botanicals (NL naam) 28, waarvan e Belangrijkste zijn: Belgische hop Angelicawortel piment lavendel verse citrusvruchten
Alcoholprecentage: 46%
Perfect Serve G&T De Gin bevat al 28 kruiden, daarom is een schijfje Limoen & of zeste met een neutrale tonic perfect
website www.filliersdrygin28.be
Smaak:
Nose: Een complex geheel van vruchten, kruiden en bloemen. Jeneverbes, direct gevolgd door frisse toetsen van verse citrusvruchten en sinaasappel. Discrete ondertoon van lavendelbloesem.
Taste: Natuurlijke smaak van volle citrusvruchten, exotische kruiden en jeneverbessen. Verrassend zacht, de smaak is het perfecte huwelijk van vers citrusfruit en zorgvuldig geselecteerde kruiden. De citrusvruchten zorgen voor een frisse zachte smaak maar geven tegelijkertijd de nodige aciditeit aan onze gin. De exotische kruiden, zoals piment, zorgen voor een pittige ondertoon terwijl het samenspel van geselecteerde kruidenwortels en de hop de nodige bitterheid geven die onze gin complex en uniek maakt.
Finish Zachte, lange afdronk zonder zoet te zijn met een verfrissende mooie, droge finale.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.