Stokerij Texel

 

Naam distilleerderij Stokerij Texel

Jaar van oprichting 2015

Naam distillateur(s) Jaco Spek; Kees Groenewoud

Hoeveelste hoofd-distillateur sinds oprichting

Stokerij Texel is opgericht door Jaco Spek en Kees Groenewoud. Beide delen de passie voor zee, Texel en het wad en voor het produceren en consumeren van eerlijke lokale producten. ‘Onze dranken zijn ondermeer gedistilleerd uit lokaal geproduceerde gewassen. Het mooiste vinden wij het als we drank produceren uit overschot.’

2 maal Istill 250 1 maal Gstill 500

Welke ginmerken worden hier gemaakt? TX Gin, TX Gin is een zachte kruidige gin met tonen van duindoorn en vlierbloesem.

TX Gin is verrijkt met de geurige bloemen van de vlier en de smaakvolle oranje bessen van de duindoorn. Vlier werd vroeger geplant nabij boerderijen om kwade geesten te weren en duindoorn komt veel voor langs de westkust van Texel. De combinatie van ambacht en lokale smaken geeft de Texelse TX GIN een bijzonder fris, kruidig en smaakvol karakter.

Ocean Aged TX Gin is een nieuwe exclusieve Gin van Stokerij Texel. De alom geliefde TX Gin is gelagerd op franse eikenhouten wijn vaten. De vaten zijn vervoerd per zeilschip naar de andere kant van de oceaan en terug. Deze wijze van lageren zorgt voor een unieke uitgebalanceerde volwassen smaak, vergelijkbaar met een drank die 8 maal zo lang heeft gelagerd.

Ocean Aged TX Gin heeft elementen van whisky, gin en cognac, met een verfijnde en een geurige en pittige afdronk. Het beste puur te drinken.

Welke andere merken worden hier gemaakt? TX Wodka, TX SCheepsbitter

Zijn bezoekers welkom? Zo ja, welke dagen en tijden? Op aanvraag een rondleiding. In het vakantieseizoen op vaste tijden (check website)

Telefoonnummer 0222760150

Website www.stokerijtexel.nl

Adres Slotskolk 22C 1794 BG Oosterend

https://www.facebook.com/stokerijtexel/

insta stokerij_texel

 

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.