Tolmanns Distillery

Naam distillerderij : Tolmanns Distillery

Jaar van oprichting : 2016

Naam distillateur(s) : Etienne Haringa

Hoeveelste hoofd-distillateur sinds oprichting :  1e

Opgericht in 2016 door entrepreneur  Ron Van Tol en piloot Martin Scheffmann met de droom om de mooiste distillaten in eigen beheer te vervaardigen.

Met een hang naar onafhankelijkheid en perfectionisme werd een state of the art distilleerderij neergezet in het Fort van Vijfhuizen en Master distiller Etienne Haringa aangetrokken.

Door Martin zijn interesse in kruiden en specerijen die hij tijdens zijn werk als piloot van over de hele wereld mee nam werd gestart om hier de perfecte gin mee te produceren. Separaat gedistilleerd om het beste uit elk ingrediënt te halen.

Inmiddels worden in de distilleerderij ook Rum, Jenevers en Whisky gedistilleerd. Waar door de ideale omstandigheden tot vatlagering de toekomst nog veel meer moois in het verschiet heeft.

Aantal ketels, naar volume en type : Muller brennereianlage AROMA IV ( 230 Liter)

Welke ginmerken worden hier gemaakt? : Tolmanns Gin

Welke andere merken worden hier gemaakt? :NVT

Zijn bezoekers welkom? Zo ja, welke dagen en tijden?: Op doordeweekse dagen van 0900 tot 1700 (weekend alleen op afspraak)

Telefoonnummer :  +31 6 1743 5030

Website: www.Tolmannsgin.com

Adres: Fortwachter 1, 2141 EE, Vijfhuizen, Nederland

Links naar Facebook en Instagram

www.facebook.nl/Tolmannsgin

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.