Schermer Distillateurs -sedert 1782- Hoorn

Naam distilleerderij
Jaar van oprichting
Naam distillateur(s)
Hoeveelste hoofd-distillateur sinds oprichting Aantal ketels, naar volume en type

Schermer Distillateurs -sedert 1782- Hoorn
1782 te Hoorn
Niels de Wit / Martin Philipse
geen idee…… teveel om na te trekken in 236 jaar
geen ketels, inkoop van goede grondstoffen en moderne stalen tanks voor de productie

Welke ginmerken worden hier gemaakt?
Welke andere merken worden hier gemaakt?
Zijn bezoekers welkom?
Telefoonnummer
Website
Adres
Links naar Facebook en Instagram
Korte omschrijving van de geschiedenis van de distilleerderij (max 250 woorden).

Schermer Dry Gin 43% vol
Nog een aantal merken op private label
Nee, helaas niet
0229-217777
www.schermerwijn.nl (nieuwe onder constructie) Geldelozeweg 47 – 1625 NW Hoorn https://www.facebook.com/schermerwijn/

De oude gedeponeerde naam is B. Schermer & Zoon -distillateurs sedert 1782- te Hoorn. Tegenwoordig gebruiken we Schermer Distillateurs. Net zoals de tenaamstelling is meegegroeid met de tijd, is de productiemethode dat ook. Tot de helft van 1900 werd er zelf gestookt door Schermer, maar door milieueisen (zelfs toen al!) en logistieke beslissingen is toentertijd besloten om hoogwaardig graanalcohol in te kopen en de ketels te slopen. Toen had Schermer ook een dependance op de Rozengracht in Amsterdam, waar de handelsrelatie is begonnen met Hendrik Beerenburger op het Kattengat voor de Beerenburger Kruidenbitter. De foto’s en alle productieboeken herinneren nog aan de tijd dat er gestookt werd, toch betreurt Schermer die beslissing heden ten dage niet. Het bedrijf heeft in 2013 een enorme verbouwing gekend die volledig ten goede kwam aan productie van gedistilleerd. Prachtige stalen tanks voor opslag, mengen en gereedproduct. Een overzichtelijk en modern productieproces dat aan alle eisen van de NVWA, HACCP, Arbo en milieu voldoet. Gedistilleerd van jenevers, bitters, kruidenbitters, kruidige likeuren, likorettes, Hollandse specialiteiten en likeuren worden nog steeds naar eeuwenoud receptuur gemaakt. Echter, houdt Schermer rekening met trends en is daarom ook weer een GIN gaan maken. Vroeger (ca. 1890) maakte Schermer een iets zoetere Old Tom Gin, tegenwoordig een Dry Gin; 43% vol. alcohol met 17 botanicals. De Schermer Dry Gin 43% is zó gemaakt, dat je hem puur kunt drinken óf kunt mixen met Indian Tonic, rozemarijn en limoen, sinaasappel en dragon, trekdrop en laurier en citroen. Ouderwets lekker, helemaal van nu.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.