Burschik Vermouth Dry, Klassik en Red

 

Merk: Burschik Vermouth Dry, Klassik en Red

Stijl: Aromatische Vermouth

Opgericht: 1891

Land: Oostenrijk, Wenen

Distillery: Burschik

Master Distiller: Leonard Specht

Omschrijving: Klassik Vermouth: Heldere kleur, harmonieuze geur van verschillende kruiden, fijne ronden en niet te zoete afdronk. Dry Vermouth: “Zuivere heldere kleur met een groene zweem, mooi rond van geur en intense aroma’s van kruiden, zeer harmonieus met tonen van viooltjes en citrus bittters. Verfijnde afdronk die verfrissend blijft.

Red Vermouth: De rode vermouth van Burschik maakt de range compleet. De licht bittere toets maakt dat de vermouth meer suiker en kruiden nodig heeft dan de Klassik en Dry Vermouth.

Botanicals In totaal 19 kruiden waaronder Alpen Wermutkraut (Alsem), koriander, cardamom, gember, bittere sinaasappel en angelica wortel

Alcohol: 16%

Perfect Serve: als Negroni, Dry Martini, met tonic of on the rocks

Website: www.burschik.com en www.kerstensspirits.nl

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.