Boomsma Dry Gin

Merk Boomsma Dry Gin

Stijl Dry Gin

Opgericht Boomsma opgericht in 1883, Boomsma Dry Gin gelanceerd in 2016

Land Nederland

Distillery Boomsma Distilleerderij

Master Distiller Jan Kroese

Omschrijving Door jarenlange ervaring met kruiden en jenever te combineren met een geavanceerde, koperen distilleerketel is Boomsma Dry Gin ontstaan. Het gehele distillatieproces van Boomsma Dry Gin wordt in eigen hand gehouden. Tijdens distillatie vindt een strenge selectie plaats van de middenloop. De voor- en naloop met zware en nare tonen worden verwijderd om het mooiste distillaat te verkrijgen. Honderd procent aromatisch en smaakvol. Aanvankelijk treedt bij Boomsma Dry Gin een rijke, kruidige smaak op met citrustonen. De afdronk is vervuld van de mild zoete, warme smaak van gentiaan en zoethout.

Botanicals Jeneverbes, engelwortel, zoethout, laurier, gezegende distel, gentiaan, duizendguldenkruid.

Alcohol % 45%

Perfect Serve 35 ml Boomsma Dry gin gemixt met 100 ml Premium Tonic Water en een garnering van blauwe bessen.

Website www.boomsma.frl

Nose Een combinatie van jeneverbes, kardemom, zacht zoet citrus met een hint van frisse citroen.

Taste De smaak komt in lagen op gang, met veel diepgang en geeft een romig mondgevoel. Eerst is er sinaasappel en vanille met een zoet kruidige smaak van laurier en kaneel.

Finish De afdronk is lang en vervuld van de mild zoete, warme smaak van gentiaan en zoethout en een lichte noot van menthol.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. Een speciale gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden.
Op vrijdag 19 mei begint het Gin Festival om 15:00 en duurt tot 22:30. De toegang is € 25 in de voorverkoop en € 30 aan de deur.
Op zaterdag 20 mei zijn er 2 sessies: van 13:00 tot 17:30 en 18:30 tot 23:00. De prijs hiervoor is € 21,50 in de voorverkoop en € 26,50 aan de deur. Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en een Gin Guide, waarin alle 200+ aanwezige merken hun eigen pagina hebben. Hierop kan je zelf smaaknotities maken.Het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen en bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met muntjes. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor dranken en eten.

The Gin Festival Amsterdam will take place in Undercurrent at the NSDM terrain, overlooking the water. A special ferry will navigate between Amsterdam Central Station and the venue, free of charge for visitors of the festival.
On Friday May 19 the festival takes place from 15:00 till 22:30. Admission fee is € 25 in pre-sale and € 30 at the door.
On Saturday May 20 there will be 2 sessions: from 13:00 till 17:30 and 18:30 till 23:00. Presale price is € 21,50 and € 26,50 at the door.
Included in the fee are a special tasting glass, a Gin Guide with all 200+ spirits present and the tasting of all spirits. Full-size mixes are for sale at each stand, using coins, which you can also use for buying food.