Bombay Sapphire

 

Merk: Bombay Sapphire

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving: Bombay Sapphire is een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Perfect voor de ultieme Gin & Tonic

Alcohol: 40%

Perfect Serve: Vul het Bombay ballonglas (of een groot wijnglas) met ijsblokjes. Knijp een vers gesneden limoenpartje uit op het ijs en plaats het in het glas. Voeg 50ml Bombay Sapphire en 100ml premium tonic toe. Werk af met een 2de limoenpartje.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: Aromatic, spicy scent of piney juniper; slightly earthiness with a woody herbaceousness leading, then some fresh sharp coriander notes and a hint of lemon zest.

Taste: Fresh exotic spiciness, lively juniper with a lemon sherbet sweetness.

Finish: Complex and well balanced with a distinctive peppery finish.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.