Bombay Sapphire East

 

Merk: Bombay Sapphire East

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving:

Bombay Sapphire East is, net als Bombay Sapphire Gin geproduceerd door stoominfusie, maar met 12 specerijen. In Bombay Sapphire East is met 2 extra Aziatische botanicals gewerkt, namelijk ‘Thai Lemongrass’ en ‘Vietnamese Black Pepercorn’. Het resultaat is een premium Gin balancerend tussen de smaken van citroengras en vers gemalen zwarte peper, toscaanse jeneverbes, citrus en een delicate bloemrijke toets.

Alcohol: 42%

Perfect Serve: Vul het Bombay ballonglas (of een groot wijnglas) met ijsblokjes. Knijp een vers gesneden limoenpartje uit op het ijs en plaats het in het glas. Voeg 50ml Bombay Sapphire East en 100ml premium tonic toe. Werk af met citroengras.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: High notes of perfumed citrus and freshly ground black pepper. Juniper backbone with exotic flowers lingering.

Taste: Perfectly balanced warmth of black pepper, fresh and rich citrus notes. Hints of coriander with mid-notes of angelica and orris.

Finish: Palate finishes with the fusion of citrus oils and warming white pepper.

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.