Anker Weesp

Naam distillerderij
Anker Weesp

Jaar van oprichting
2016

Naam distillateur(s)
Christian en Silvia Pfeiffer

Hoeveelste hoofd-distillateur sinds oprichting
De eersten

geschiedenis

Het terugbrengen van de ooit wereldbefaamde jenever in Weesp. Dat was het aanvankelijke idee achter Anker Weesp van Christian en Silvia Pfeiffer. Gemaakt met een Weesper molen, volgens een teruggevonden Weesper recept uit 1630 met de mooiste ingrediënten die er op de markt zijn, werd eind 2016 voor het eerst in meer dan 100 jaar weer een Weesper jenever gelanceerd.

Begin 2017 werd een eigen Weespermoppenlikeur aan het assortiment toegevoegd en in de zomer van 2018 volgde Weesp Gin, een gin gemaakt weer met kruiden van dat jeneverrecept uit 1630.

Anker Weesp werkt kleinschalig, ambachtelijk en lokaal. Het bleek de basis voor een microdistilleerderij die begin 2019 opent in de beeldbepalende Laurentiuskerk in Weesp.

Aantal ketels, naar volume en type
1 ketel, 250 liter

Welke ginmerken worden hier gemaakt?
Weesp Gin

Welke andere merken worden hier gemaakt?
Alleen Anker Weesp

Zijn bezoekers welkom? Zo ja, welke dagen en tijden?
Vanaf de opening in 2019 elke werkdag tijdens de openingsuren van de horeca.

Telefoonnummer
0651877471

Website
www.ankerweesp.nl

Adres
Herengracht 16, Weesp

 

Links naar Facebook en Instagram
Facebook.com/AnkerWeesp
Instagram.com/ankerweesp_jenever_en_likeur/

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.