.

Intro

Alweer voor de vierde keer strijkt het Gin Festival Amsterdam met honderden mooie merken neer in Amsterdam. Ook dit jaar wordt de opzet weer een stukje groter dan het afgelopen jaar. Er zijn doorlopend masterclasses, seminars en proeverijen die je tegen een kleine betaling kan bijwonen. Het proeven van de dranken is weer bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken reken je deze af.

.

Locatie

Na drie succesvolle edities in Undercurrent (Noord) hebben we een locatie gevonden die beter past bij de omvang van ons festival. De Beurs van Berlage is een van de mooiste gebouwens van Amsterdam en we zijn bijzonder trots dat we hier onze bezoekers mogen ontvangen.Verdeeld over 3 zalen zullen we een nog groter aanbod van stands, seminars en masterclasses aanbieden. Bovendien is er meer ruimte voor eten en entertainment, waaronder een speak-easy club en live-muziek.

Bestel nu je tickets

Tickets

.

Jenever

We zien al een tijdje dat jenever voorzcihtig de weg weer om hoog weet te vinden. Lange tijd zat deze geweldige oer-Hollandsche drank in het vergeethoekje stof te verzamelen, maar deze kan op steeds meer waardering rekenen van een hele nieuwe groep drinkers. In het kader van Wereld Jenever Dag (11 mei 2019) zal een groot aantal merken aanwezig zijn en zal er een speciale Jenever Experience staan waar je met alle facetten kan kennismaken. De Kopstoot zal een belangrijke rol spelen in deze experience, de klassieke combinatie tussen een biertje en een jenever is eigenlijk de Nederlandse variant op de gin & tonic. maar dan iets sterker.

.

Food

Er zullen weer een aantal geweldige foodtrucks aanwezig zijn op het Gin festival om te zorgen voor de nodige balans in het Gin & Tonic dieet. In elk geval zijn The Beef Chief en Man, I Love Fish alweer bevestigd. We zullen op basis van het aantal verwachte bezoekers (voorverkoop + weersvoorspelling) goed kijken hoeveel trucks we nodig hebben om te zorgen dat je niet al te lang hoeft te wachten op je eten. Tijd is in dit geval gin, dus we weten dat je elke minuut goed wilt besteden!

.

Programma

De openingstijden zijn van 15:00 tot 22:00 uur.
Gedurende de dag zullen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland over hun vak praten. Dit omvat alle aspecten van de ontwikkeling, distillatie, verpakking en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Er kunnen ook proeverijen worden bijgewoond waar verschillende soorten gin en jenever worden geproefd. Het programma wordt in de week voorafgaand aan het festival online gezet.

We kunnen nu al bevestigen dat de School of Gin van Fever-Tree aanwezig zal zijn! Dit enorm succesvolle concept was vorig jaar een van de hoogtepunten op het festival. Er zal deze editie meer aandacht zijn voor het onderwijs, dus verwacht nog veel meer seminars, proeverijen en masterclasses!

Gins

Tonics

Jenevers

Vermouths

Het laatste nieuws op Facebook: