.

Intro

Alweer voor de vierde keer strijkt het Gin Festival Amsterdam met honderden mooie merken neer in Amsterdam. Ook dit jaar wordt de opzet weer een stukje groter dan het afgelopen jaar. Er zijn doorlopend masterclasses, seminars en proeverijen die je tegen een kleine betaling kan bijwonen. Het proeven van de dranken is weer bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken reken je deze af.

.

Locatie

Na drie succesvolle edities in Undercurrent (Noord) hebben we een locatie gevonden die beter past bij de omvang van ons festival. De Beurs van Berlage is een van de mooiste gebouwens van Amsterdam en we zijn bijzonder trots dat we hier onze bezoekers mogen ontvangen.Verdeeld over 3 zalen zullen we een nog groter aanbod van stands, seminars en masterclasses aanbieden. Bovendien is er meer ruimte voor eten en entertainment, waaronder een speak-easy club en live-muziek.

Bestel nu je tickets

Tickets

.

Jenever

We zien al een tijdje dat jenever voorzcihtig de weg weer om hoog weet te vinden. Lange tijd zat deze geweldige oer-Hollandsche drank in het vergeethoekje stof te verzamelen, maar deze kan op steeds meer waardering rekenen van een hele nieuwe groep drinkers. In het kader van Wereld Jenever Dag (11 mei 2019) zal een groot aantal merken aanwezig zijn en zal er een speciale Jenever Experience staan waar je met alle facetten kan kennismaken. De Kopstoot zal een belangrijke rol spelen in deze experience, de klassieke combinatie tussen een biertje en een jenever is eigenlijk de Nederlandse variant op de gin & tonic. maar dan iets sterker.

.

Food

Het eten zal dit jaar worden verzorgd door het F&B team van de Beurs van Berlage. Omdat het festival indoor is kunnen we daar helaas niet live gaan bakken en braden, maar zij gaan zorgen voor heerlijk festival-eten!

.

Programma

De openingstijden zijn van 15:00 tot 22:00 uur.
Gedurende de dag zullen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland over hun vak praten. Dit omvat alle aspecten van de ontwikkeling, distillatie, verpakking en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Er kunnen ook proeverijen worden bijgewoond waar verschillende soorten gin en jenever worden geproefd. Het programma wordt in de week voorafgaand aan het festival online gezet.

Main Stage
16:15 – 16:45 From genever to gin and back to trendy – Myriam Hendrickx (Rutte Distillery)
17:45 – 18:15 Start Thinking Like A Chef – Sharai Walter-Rodrigues (Gastrogin)
19:15 – 19:45 Official launch of Jindea Gin – Mathew Dakers (Jindea Gin)

Tasting Area
15:00 – 16:30 Kever Genever
16:30 – 17:30 The Stillery
17:30 – 18:30 Gin 1689
18:30 – 19:30 Bobby’s Dry Gin & Genever
19:30 – 21:30 Various brands

Fever-Tree Gin School
Session 1 – 15:15
Session 2 – 16:45
Session 3 – 18:15
Session 4 – 19:45

Gins

Tonics

Jenevers

Vermouths

Het laatste nieuws op Facebook: