The Stillery First

 

Merk: The Stillery’s  First
Type: Amsterdam Sipping Vodka
Jaar van oprichting: 2015
Land: Nederland
Distillery: Distilleerderij De Tweekoppige Phoenix
Master Distiller: Pascal Peeters
Omschrijving: Het avontuur begon ooit op een zolderkamer vanuit een wetenschappelijke nieuwsgierigheid naar een oud ambacht. Door veel zelfstudie en experimenteren werd de oude kunst van het distilleren blootgelegd. Sinds 2015 maken Pascal en Robin The Stillery’s First. The Stillery’s First is een spelt vodka op basis biologische ingredienten. Het gebruik van spelt moutwijn geeft de vodka hinten van witte chocolade en amandel mee.
Botanicals (NL naam). The Stillery’s First is een vodka en maakt geen gebruik van botanicals.
Alcoholprecentage: 40%
Perfect Serve: The Mokum Mule ; 40ml The Stillery´s First, 175ml Aqua Monaco Gingerale,  1 druppel Feebrothers Blackwalnut Bitters, Ijs, Garnituur van verse munt
Taste: licht zoete amandel en de romigheid van wittechocolade
Nose: Zoete  Amandel en witte chocolade
Finish: licht zoet

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.