Merk: ​​​BOXER GIN
Stijl: ​​​London Dry
Opgericht​​: 2012
Land​​​: UK
Distillery: ​​Sustainable Spirit Co.
Master Distiller: ​​Mark Douglas Hill
Omschrijving​: In plaats van een algemeen graan distillaat te gebruiken heeft men als basis Vodka Element 29 genomen welke gedistilleerd is in een copper pot still van ruim 108 jaar oud om zo een fraaie zachte gin te krijgen.
​De naam Boxer Gin is een homage aan de 19e eeuwse Engelse Boxer, Thomas King welke ook wel bekend stond als de vechtende schipper. Toen hij met pensioen ging droeg hij nog de titel Heavyweight Champion of England.
Botanicals​: verse zwarte jeneverbes, verse bergamot, gedroogde zoete citroen, engelwortel, irriswortel, zoethout, kaneel (traditioneel & cassia bark), nootmuskaat en korianderzaad.
Alcohol: %​​40% (70cl)
Perfect Serve​: Traditionele G&T
50ml Boxer gin, 150-200ml Indian tonic van Double Dutch, partje limoen of bergamot en een enkele gekneusde muntblaadjes.
Verrassend:
50ml Boxer Gin, 150ml Double Dutch Ginger Beer, 50ml appelsap, partje limoen en wat blaadjes gekneusde mint.
Website: ​​www.sit-beverages.com
Nose​​​: vol van citrus, jeneverbes, eucalyptus en aards, licht chocolade achtig.
Taste​​​: Vol van jeneverbes & citrus
Finish​​​: Achterin droog met tonen van gebroken zwarte peper en thee

Gin festivals Nederland

Gin is niet meer weg te denken uit Nederland. De afgelopen jaren is het G&T menu een vast onderdeel van elke bar geworden en ontdekken steeds meer mensen dat ze thuis ook perfect kunnen experimenteren met deze mix! Tegelijk komen er steeds meer nieuwe merken op de markt. Het Gin Festival is de perfecte plek om met alle nieuwe èn oude gins kennis te maken. Je ontmoet de makers ervan, hoort hun verhalen en proeft de lekkerste combinaties.