Merk: BCN
Type: Dry gin
Jaar:
Land: Spanje
Distillery: (naam, plaats) Aguavida Llops SL, Tarragona
Master Distiller
Omschrijving : Wij gebruiken alleen natuurlijk bronwater, Font del Mas Petit, diep verzonken in de leisteen ‘licorella’ van de Priorat. Elk ingrediënt en elk deel van het proces is 100% natuurlijk.
We extraheren de essentie van elk ingrediënt: jeneverbes, rozemarijn, venkel, pijnboom scheuten, citroen, en in het bijzonder: vijgen.
Deze botanische producten van de afgelegen bergen van Priorat combineren we met citroenschil en limoen van het zuidelijke Middellandse Zeegebied in Catalonië

Botanicals (NL naam) jeneverbes rozemarijn venkel pijnboom scheuten citroen vijgen
Alcoholprecentage 40
Perfect Serve G&T
·      Balloon glas type.
·      30 ml van BCN GIN (deze kleine maat is genoeg voor de intense smaak van BCN Gin in proportie met 200 ml tonic)
·      200 ml gekoelde premium tonic water
·      20 ml rode wijn (bij voorkeur van de rode Grenache of Carignan varieteit van de DOQ Priorat wijn regio).
·      Verse groene lima
·      Blauwe druiven
·      Tal van grote ijsblokjes
·      Cocktail zeef
·      Lange twisted lepel

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.