.

Intro

Alweer voor de vierde keer strijkt het Gin Festival Amsterdam met honderden mooie merken neer in Amsterdam. Ook dit jaar wordt de opzet weer een stukje groter dan het afgelopen jaar. Er zijn doorlopend masterclasses, seminars en proeverijen die je tegen een kleine betaling kan bijwonen. Het proeven van de dranken is weer bij de prijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken reken je deze af.

.

Locatie

Undercurrent is een bekende evenementenlocatie die aan het IJ ligt, of eigenlijk, in het IJ. Want Undercurrent is een drijvende zaal, dus als je wat onstabiel op je benen staat komt dat niet door de gin, maar door de golven. Undercurrent ligt aan de rand van het NDSM-terrein en te bereiken per boot vanaf CS, per fiets (pontjes of vanuit Noord) en per auto. Er is een groot parkeerterrein waar je gratis je auto kan neerzetten. Uiteraard laat je die staan als je toch een ginnetje hebt gedrinken om met de taxi naar huis te gaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en de exclusieve voorverkoop van
tickets voor het Gin Festival Amsterdam

.

Veerboot

Uiteraard zal de gratis GIN BOOT weer varen. Op beide dagen vaart deze vanaf uur vóór opening tot een uur nà afloop van het event. De boot vaart ongeveer elke 25 à 30 minuten heen en weer, afhankelijk van de hoeveelheid mensen die per keer meevaren. Fietsen kunnen niet mee aan boord. Mocht je de boot net gemist hebben, of als je je fiets graag wilt meenemen, pak dan de NDSM Veer of Buiksloterweg Veer.

.

Food

Er zullen weer een aantal geweldige foodtrucks aanwezig zijn op het Gin festival om te zorgen voor de nodige balans in het Gin & Tonic dieet. In elk geval zijn The Beef Chief en Man, I Love Fish alweer bevestigd. We zullen op basis van het aantal verwachte bezoekers (voorverkoop + weersvoorspelling) goed kijken hoeveel trucks we nodig hebben om te zorgen dat je niet al te lang hoeft te wachten op je eten. Tijd is in dit geval gin, dus we weten dat je elke minuut goed wilt besteden!

.

Programma

De openingstijden zijn alsvolgt:
Vrijdag 18 mei – 15:00 – 22:00
Zaterdag 19 mei – 15:00 – 22:00
Zondag 20 mei – 14:00 – 21:00
Gedurende de dag zullen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over hun vak. Hierbij komen alle facetten van het ontwikkelen, distilleren, verpakken en geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails aan bod. Ook kunnen er tasting sessies worden bijgewoond waar verschillende stijlen gin en jenever wordt geproefd. Het programma zal in de week voorafgaand aan het festival online worden gezet.

Gins

Tonics

Jenevers

Vermouths

Het laatste nieuws op Facebook: