Star of Bombay

 

Merk: Star of Bombay

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving: De Star of Bombay is een super premium gin die de uitzonderlijke balans van BOMBAY SAPPHIRE versterkt met twee extra exotische specerijen (Bergamot uit Italiƫ en muskuszaad uit Ecuador) en een langzame destillatiemethode. Het hogere alcoholpercentage van 47,5% zorgt ervoor dat het citrus en jeneverbes aroma nog beter tot hun recht komen.

Botanicals jeneverbessen, zoethout, amandelen, citroenschil, iriswortel, engelwortel,

Alcohol: 47,5%

Perfect Serve:

Perfect serve: Vul een collinsglas met ijsblokjes. Voeg 50ml Star of Bombay en 100ml premium tonic toe. Werk af met zeste van sinaasappel.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: Hints of rootiness, with dried flowers but also underlying spice. The classic notes of green and piney juniper, angelica and coriander have been intensified but ambrette is immediately apparent.

Taste: Classic juniper pine intensified by bergamot, fresh complex citrus and piquant spice with hints of rootines.

Finish: Long and lingering finish.

 

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.