Merk​​: Sillent Pool gin
Opgericht​: 2014
Land​​: Engeland
Distillery: Sillent pool distillers
Master Distiller​: Cory Mason
Omschrijving​: Silent Pool Gin is een klassieke gin, vol en fris met diepte, helderheid en smaak. De Silent Pool-jenever is een rijke en schone geest met jeneverbes en wordt geproduceerd met 24 botanicals en het koele, heldere bronwater van de Silent Pool zelf. Bloemige tonen van lavendel en kamille worden gecombineerd met de frisheid van citrus, geaard met de subtiele zoetheid van lokale honing, om een ​​evenwichtige jenever te creëren die zowel traditioneel als verfrissend individueel van aard is.
Botanicals​: 24 soorten waaronder o.a. jeneverbes, lavendel, kamille, kaffir limoen, honing, korianderzaad, cassia, iriswortel, vlierbloesem, peer, steranijs, bergamot, linde, haagdoorn, engelwortel, staartpeper.
Alcohol: 43%
Perfect Serve​: Silent Pool Gin&tonic of een The Bee’s Knees: 2 delen Silent Pool Gin of Albury Spirit of Summer 1 deel Honing 1 deelVers geperst citroensap Methode In een shaker roert u de gin en honing tot de honing is opgelost. Voeg de citroen toe. Serveer in een cocktailglas
Website​​: www.silentpooldistillers.com
Nose​​: Frisse jeneverbes gevolgd met florale tonen van lavendel, koriander en limoen.
Taste​​: Bloemig en zoet met smaken van warme honing en licht gekruide kaneel.
Finish: Zachte afdronk met tonen van vanille en zwarte peper.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.