SIEGFRIED RHEINLAND DRY GIN

 

Merk: SIEGFRIED RHEINLAND DRY GIN
Type: CLASSIC DRY GIN
Jaar van oprichting: 2014
Land: DUITSLAND
Distillery: EIFFEL DESTILLERIE, Ahrweiler
Master Distiller: J.P. Sch├╝tz
Omschrijving: “Siggi” is een regionaal destillat uit de Rheinromantiekstreek. Subtile maar complex, fijn uitgewogene compositie van 18 botanicals met Lindenbloesem als hoofbotanical.
DOUBLE GOLD en 95,7 pt. op de WSA 2015 = de beste Duitse Gin ooit! GOLD San Francisco SC 2015, DOUBLE GOLD China SA 2015, German Destillery of 2015 New York SA.
Botanicals (NL naam) 18 regionale botanicals waarbij de lindenbloesem de hoofdrol speelt.
Alcoholprecentage: 41%
Perfect Serve: G&T Keep it simple and focused!
website: www.siegfriedgin.com
Smaak: Verse lavender en prikkelende gember gaan over in angelica wortel en peper. The jenever bes is duidelijk aanwezig begeleidt door de lindenbloesem voor een warme finish.
Nose: Fijne citrus geuren van de bitter orange begeleidt door tijm, cardamon en jenever bessen. Harmonisch complex.
Finish: Warm met de smaak van lindenbloesem

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.