Merk: Roby Marton Premium Gin 47%
Stijl​​: (London Dry Premium Botanical Gin)
Opgericht​: (1957)
Land: Italie
Distillery: Light House Distillery
Master Distiller: Roby Marton
Omschrijving: De ongefilterde gin heeft een gouden kleur en smaakt elegant en overtuigend. Een deel van het distillaat wordt apart geïnfuseerd met de meest delicate botanicals voor een optimale smaak. Origineel en onverwacht, met een bittere Italiaanse smaakexplosie.
Botanicals: Zouthout, jeneverbes, zeste van citroen en sinaasappel, kruidnagel, kaneel, gember wortels, pimento bessen, mierikswortel, anijszaadjes en roze peper
Perfect Serve: met J.Gasco Italian indian tonic of met Pimento om het extra Spicy te maken.
Website: http://www.robymarton.com/
Nose: kruidig, met jeneverbes en een kleine hint van citrus
Taste: Complex en goed gestructureerd. In de neus onmidellijk een duidelijke aanwezigheid van kruiden en citrus met een subtiele aanwezigheid van zoethout, gember en jeneverbes.
Finish: De afdronk is droog met een mooie exotische, kruidige smaak afkomstig van de gember en roze peper, Volle pittige smaak maar zachte afdronk.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. Een speciale gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station (PIER 3) en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden.

Zowel op vrijdag 18 mei als op zaterdag 19 mei begint het Gin Festival om 15:00 en duurt tot 22:00. Super Early Bird tickets zijn nu te koop voor € 19 (ex fee) en deze zullen uiteindelijk € 32,50 aan de deur kosten. Koop ze dus in de voorverkoop!
Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst.Het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen en bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.

The Gin Festival Amsterdam will take place in Undercurrent at the NSDM terrain, overlooking the water. A special ferry will navigate between Amsterdam Central Station and the venue, free of charge for visitors of the festival.
On Friday the 18th and Saturday the 19th the Gin Festival will commence at 15:00 and end at 22:00. Super Early Bird tickets are on sale now for € 19 (ex fee) and will cost € 32,50 at the door. Included in the fee is a special tasting glass and the tasting of all spirits. Full-size mixes are for sale at each stand, using GinCoins