Merk: Roby Marton Premium Gin 47%
Stijl​​: (London Dry Premium Botanical Gin)
Opgericht​: (1957)
Land: Italie
Distillery: Light House Distillery
Master Distiller: Roby Marton
Omschrijving: De ongefilterde gin heeft een gouden kleur en smaakt elegant en overtuigend. Een deel van het distillaat wordt apart geïnfuseerd met de meest delicate botanicals voor een optimale smaak. Origineel en onverwacht, met een bittere Italiaanse smaakexplosie.
Botanicals: Zouthout, jeneverbes, zeste van citroen en sinaasappel, kruidnagel, kaneel, gember wortels, pimento bessen, mierikswortel, anijszaadjes en roze peper
Perfect Serve: met J.Gasco Italian indian tonic of met Pimento om het extra Spicy te maken.
Website: http://www.robymarton.com/
Nose: kruidig, met jeneverbes en een kleine hint van citrus
Taste: Complex en goed gestructureerd. In de neus onmidellijk een duidelijke aanwezigheid van kruiden en citrus met een subtiele aanwezigheid van zoethout, gember en jeneverbes.
Finish: De afdronk is droog met een mooie exotische, kruidige smaak afkomstig van de gember en roze peper, Volle pittige smaak maar zachte afdronk.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.