Merk​​: Portobello Road gin
Stijl​​: London dry gin
Opgericht​: 2011
Land​​: Engeland
Distillery: The Tom Thumb distillery
Master Distiller​: Tom Thumb & Charles Maxwell
Omschrijving​: Na 9 maanden van creëeren en experimenteren werd Portobello Road gin geboren. Gemaakt van van een mix van negen volledig natuurlijke botanicals van over de hele wereld, waaronder jeneverbessen en lelie uit Toscane, Spaanse citroenschillen, bittere sinaasappelschillen uit Haïti of Marokko, nootmuskaat uit Indonesië en kaneelschors uit Zuidoost-Azië. Voor iets dat in een opwelling geboren is, heeft Portobello Road Gin zich al snel bewezen als favoriet onder kenners, barmannen en gin-fans overal ter wereld.
Botanicals​: Jeneverbes, korianderzaad, grote engelwortel, Iris wortel, sinaasappel schil, citroen schil, zoethout, kaneelschors en nootmuskaat.
Alcohol: 42%
Perfect Serve​: Portobello Road Gin& Tonic of een The Blighty Mohijto: 2 delen Portobello road, 1 deel suikersiroop, Tonic water, muntblaadjes. Voeg alle ingredienten in een hoogglas met crushed ijs. Roer samen en voeg de tonic toe. Serveer met stukjes komkommer en extra muntblaadjes.
Website​​: www.portobelloroadgin.com
Nose​​: Witte peper met lavendel en veel jeneverbes.
Taste​​: Goed geïntegreerde specerijen, opnieuw met een gezonde dosis jeneverbes. Zachte citroengras smaken met een vleugje rode bessen.
Finish: Droog met frisse en lichte citrus tonen.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.