Opihr

 

Brand: Opihr
Type: London Dry Gin (Oriental Spiced Gin)
Year started: 2013
Country: Engeland
Master Distiller: Joanne Moore, Master Distiller No7
discription: Opihr opent je zintuigen naar de rijke aroma’s van de oude spiced route. Ontdek de exotische intensiteit van het Oosten; Staartpeper uit Indonesië, zwarte peper uit India en koriander uit Marokko, met de hand geplukt om een unieke gekruide gin te creëren.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes Staartpeper uit Indonesië Zwarte peper uit India Koriander uit Marokko
Alcohol: 42.5%
Perfect Serve: G&T Klassieke G&T met een schijfje gember of een sinaasappelschil.
website: opihr.com
Flavour: Opihr Oriental Gekruide Gin heeft noten van Citrus evenwichtig met de rijke, aardse aroma’s en een zachte specerijen. Opihr belichaamt de exotische intensiteit van de Oriënt, het ontwaken van de zintuigen met een nieuwe stijl van jenever.
Nose: Een gedurfde intense oosters gekruide gin; gladde zachte parfum noten, warme aardetinten kruidachtergrond noot in evenwicht gehouden met een scherpe uitbarsting van citrus uit de kruiden en fruit schillen.
Taste: Een ongelooflijk zachte, afgeronde London Dry Gin met een kamfer, een vleugje zoetheid gecombineerd met oosterse specerijen. Speciaal gemengd tot een zachte kruidige smaak die blijft hangen zonder intensiteit te creëren.
Finish Lange lengte met een zachte gebarsten zwarte peper en specerijen afwerking.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.