Nordés

 

Merk: Nordés
Type: Atlantic Galician Gin
Jaar van oprichting: 2012
Land: Spanje/Galicië
Distillery: Nordés/ Vedra,close to Santiago de Compostela.
Omschrijving: De gin laat zich omschrijven als extreem aromatisch. Een intense gin met kenmerken van balsamico, eucalyptus, laurierblad, mint en duidelijke tonen van wit fruit. Het is een gin die zich niet makkelijk laat vergelijken met andere gin stijlen.
Botanicals (NL naam) De basis en de ziel van het distillaat is een “wine spirit” van de Albariño druif. Deze druif die veel in Galicië gecultiveerd wordt is de ziel van dit mooie distillaat. Tevens zijn de 6 “botanicals” van de gin afkomstig uit Galicië wat het plaatje van een streekproduct met eigen gezicht complementeert.
Alcoholprecentage: 40%
Smaak:
Nose: Een evenwichtige aromatische gin met hints van witte bloemen, citroen verbena en gember, in harmonie met hints van eucalyptus, laurier en munt. Delicate bloemige en fruitige aroma’s, begeleid met een subtiel aroma van de jeneverbes.
Taste: Fris en fruitig aroma met retro-old fashion vleugje laurier en jeneverbes

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.