Merk​​: Malfy con arrancia
Stijl​​: London Dry gin
Opgericht​: 2018
Land​​: Italie
Distillery: Torino Distillati
Master Distiller​: Beppe Ronco and Denis Muni
Omschrijving​: Een Italiaanse premium gin gemaakt op basis van Italiaanse jeneverbessen en andere botanische ingrediënten. Gedistilleerd met zuiver bronwater. Zwoel, fris en zacht zoet, zeker de moeite waard om te proberen.
Botanicals​: Italiaanse Jenever, Siciliaanse sinaasappelschil, Koriander,Kassieboomschors, Engelwortel, Zoethout, Amalfi kust Citroen schil, Siciliaanse grapefruitschil.
Alcohol: 41%
Perfect Serve​: Malfy con Arancia Gin& Tonic of een Siccilian sour: 4 delen Malfy con Arancia met 1 deel verse limoensap. 1 Dash siroop, 1 dash angostura bitters en 2 dashes sinaassappelbitters. Serveer op ijs in een tumbler en garneer met een schijfje sinaasappel
Website​​: www.malfygin.com
Nose​​: Oranjebloesem met een achtergrond van jeneverbes.
Taste​​: Rijke bitterzoete citrus, lange afdronk – heerlijk complex.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.