Merk​​: Kinobi
Stijl​​: Kyote dry gin
Opgericht​: 2015
Land​​: Italie
Distillery: Torino Distillati
Master Distiller​: KI NO BI (‘De schoonheid van de seizoenen’) is geïnspireerd door de traditie en wordt gedestilleerd, gemengd en gebotteld in Kyoto. De gin is gemaakt in een herkenbare droge stijl maar met een duidelijk Japans accent. Het is de eerste Japanse gin.
Botanicals​:Jenever bes, Japanse planten zoals gele yuzu uit het noorden van Kyoto, hinoki (Japanse cipres), bamboe, gyokuro-thee uit de regio Uji en groene sansho (Japanse pepers).
Alcohol: 45,7%
Perfect Serve​: KI NO BI Gin & Tonic of een KI NO BI Mizuwari: 1 deel Kinobi en 1 deel mineraal water. Geserveerd met ijs.
Website​​: https://kyotodistillery.jp/en-GB/
Nose​​: fris, lichte tonen van citrus, yuzu en sinaasappel, klassieke jeneverbes met groene thee
Taste​​: Citrus smaken komen terug, samen met gember, zwarte thee en lichte peperkorrels.
Finish: Gemberwortel geeft een licht verwarmende, pittige afdronk.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.