Hayman’s Royal Dock Navy Strength

 

Merk: Hayman’s
Type: Royal Dock Navy Strength
Jaar van oprichting: 1988
Land: Verenigd Koninkrijk
Distillery: Hayman Ltd./East Anglia
Master Distiller: Lizzie Bailey
Omschrijving: Royal Dock Gin is een vertegenwoordiger van de Gin stijl, bekend onder de naam “Senior service Gin”, die door de familie Hayman en de vorige generaties vanaf 1863 is ontwikkeld voor zowel de Koninklijke Marine als de handel. De robuuste, heldere eigenschappen en de sterke aromatische geur van deze Gin hadden een grote aantrekkingskracht op de hoogste rangen van de marine.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes
Alcoholprecentage: 57%
Perfect Serve G&T Traditioneel geserveerd in een Gimlet, Pink Lady en een Martini
Smaak: een robuuste en heldere gin
Nose: Royal Dock Gin is een karakteristieke, heldere en robuuste ginstijl, die je mag verwachten van een Navy Strength spirit, maar met behoud van zijn citrus, jeneverbes en verfrissende florale hints in de neus.
Taste: Deze intense maar soepele gin houdt een goede balans tussen jeneverbes, koriander, sinaasappel en citroenschil en minerale en kruidige hints en een lichte zoete warmte.
Finish: De aanwezige jeneverbes en citrussmaken mengen zich met de andere plantenextracten tot een warme, licht bloemige honing finish.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. Een speciale gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station (PIER 3) en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden.

Zowel op vrijdag 18 mei als op zaterdag 19 mei begint het Gin Festival om 15:00 en duurt tot 22:00. Super Early Bird tickets zijn nu te koop voor € 19 (ex fee) en deze zullen uiteindelijk € 32,50 aan de deur kosten. Koop ze dus in de voorverkoop!
Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst.Het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen en bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.

The Gin Festival Amsterdam will take place in Undercurrent at the NSDM terrain, overlooking the water. A special ferry will navigate between Amsterdam Central Station and the venue, free of charge for visitors of the festival.
On Friday the 18th and Saturday the 19th the Gin Festival will commence at 15:00 and end at 22:00. Super Early Bird tickets are on sale now for € 19 (ex fee) and will cost € 32,50 at the door. Included in the fee is a special tasting glass and the tasting of all spirits. Full-size mixes are for sale at each stand, using GinCoins