Hayman’s Royal Dock Navy Strength

 

Merk: Hayman’s
Type: Royal Dock Navy Strength
Jaar van oprichting: 1988
Land: Verenigd Koninkrijk
Distillery: Hayman Ltd./East Anglia
Master Distiller: Lizzie Bailey
Omschrijving: Royal Dock Gin is een vertegenwoordiger van de Gin stijl, bekend onder de naam “Senior service Gin”, die door de familie Hayman en de vorige generaties vanaf 1863 is ontwikkeld voor zowel de Koninklijke Marine als de handel. De robuuste, heldere eigenschappen en de sterke aromatische geur van deze Gin hadden een grote aantrekkingskracht op de hoogste rangen van de marine.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes
Alcoholprecentage: 57%
Perfect Serve G&T Traditioneel geserveerd in een Gimlet, Pink Lady en een Martini
Smaak: een robuuste en heldere gin
Nose: Royal Dock Gin is een karakteristieke, heldere en robuuste ginstijl, die je mag verwachten van een Navy Strength spirit, maar met behoud van zijn citrus, jeneverbes en verfrissende florale hints in de neus.
Taste: Deze intense maar soepele gin houdt een goede balans tussen jeneverbes, koriander, sinaasappel en citroenschil en minerale en kruidige hints en een lichte zoete warmte.
Finish: De aanwezige jeneverbes en citrussmaken mengen zich met de andere plantenextracten tot een warme, licht bloemige honing finish.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.