Hayman’s Old Tom

Merk: Hayman’s
Type :Old Tom
Jaar van oprichting: 1988
Land: Verenigd Koninkrijk
Distillery: Hayman Ltd./East Anglia
Master Distiller: Lizzie Bailey
Omschrijving: De plantaardige producten zijn qua smaak nadrukkelijker aanwezig in deze Gin. Licht gezoet. Heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten. Erg populair in Engeland in de 19e eeuw.
Gedistilleerd naar een origineel familierecept uit de 1870s. Deze Old Tom Gin werd tijdens het eerste cocktail tijdperk in de 1880s gebruikt in klassieke Gincocktails zoals de Martinez en de Tom Collins.
Botanicals (NL naam)
Alcoholprecentage: 40%
Perfect Serve G&T Perfect voor een meer afgeronde en volle smaak Gin & Tonic
Smaak: Licht gezoet. Heeft een ronder en evenwichtiger karakter dan andere Ginsoorten.
Nose: Hayman’s Old Tom Gin heeft een botanisch-intensieve, licht gezoete fruitige neus, met aroma’s van amandel en romige citroen-citrus. Hints van warme gember de pittige kruidigheid van jeneverbes en koriander geven het een afgerond aroma.
Taste: Een rijk, zacht en rond mondgevoel, hints van sinaasappelschil, citroenschil en bloemige tonen, bieden een evenwichtige en traditionele smaak van deze licht gezoete gin stijl.
Finish: Na de eerste delicate zoetheid, geven de hints van jeneverbes en de aardse tonen een soepele complexe finish.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.