Merk: Double Dutch Pomegranate Basil
Opgericht: 2014
Land: Engeland, London
Master Distiller: Joyce en Raissa de Haas
Botanicals: –
Verpakking: 200ml & 500ml
Alcohol: 0%
Website: www.doubledutchdrinks.com – www.sit-beverages.com
Vaak beschouwd als een superfood, heeft granaatappel een complex smaakprofiel dat zich uitstrekt over zoet en scherp, maar ook een tannine-noot biedt om cocktails body te geven.
Basilicum, uit de anijsfamilie qua kruiden, is altijd al bekend geweest
voor het ondersteunen van zure ingrediƫnten zoals tomaten. In een frisdrank is de gepeperde toon een uitstekend tegengewicht voor granaatappel, wat een complexe, exotische middensmaak geeft die een mixdrank ondersteunt in plaats van overweldigt.

Verrassend toe te passen in mixdranken met tequila, gin & vodka.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.