De Borgen New-Style Genever

Merk De Borgen New-Style Genever

Stijl New-Style Genever

Opgericht 1888

Land Nederland

Distillery Familiedistilleerderij Hooghoudt

Master Distiller Frank Leystra

Omschrijving In de 19e eeuw kwamen er nieuwe trends in smaak en distilleermethodes. De jonge jenever die in die tijd ontstond was zuiverder, puurder en toegankelijker dan haar voorgangers. Onze New-Style Genever zoekt daarin de grens op van het spectrum jenever, geïnspireerd op de invloed van jenever op de cocktailwereld. Met een scheutje moutwijn en een sterke reeks botanicals, zoals de bijzondere oranje-appeltjes die zorgen voor een uniek citruskarakter en frisheid in deze spirit.

Botanicals Jeneverbes, Steranijs, Oranje appels, St. Janskruid, Iriswortel, Alsem, Venkelzaad

Alcohol % 40,8%

Perfect Serve New-Style Genever John Collins

“Door de botanicals en jeneverbessen past de New-Style Genever perfect bij een klassieke cocktail”.

Ingrediënten:

  • 50 ml De Borgen New-Style Genever
  • 25 ml citroensap
  • 20 ml suiker siroop
  • Soda water

Zo maak je deze klassieker:

  • Schenk 50 ml De Borgen New-Style Genever in een Highball
  • Voeg 20 ml citroensap toe
  • Vul het glas verder met ijsblokjes
  • Vul aan met soda water
  • Garneer met een citroen

Website www.deborgendistillery.com

Nose Frisse kruiden, tonen van citrus en jeneverbes, oranjebloesem, hintje nootmuskaat.

Taste Tonen van citrus, jeneverbes en anijs, rijke jenever met component moutwijn wat hem mondvullend maakt.

Finish Breed, zacht en fris tintelend.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein en uitkijkend over het water. Een speciale gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festival op en neer varen gedurende de openingstijden.
Op vrijdag 19 mei begint het Gin Festival om 15:00 en duurt tot 22:30. De toegang is € 25 in de voorverkoop en € 30 aan de deur.
Op zaterdag 20 mei zijn er 2 sessies: van 13:00 tot 17:30 en 18:30 tot 23:00. De prijs hiervoor is € 21,50 in de voorverkoop en € 26,50 aan de deur. Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en een Gin Guide, waarin alle 200+ aanwezige merken hun eigen pagina hebben. Hierop kan je zelf smaaknotities maken.Het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen en bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met muntjes. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor dranken en eten.

The Gin Festival Amsterdam will take place in Undercurrent at the NSDM terrain, overlooking the water. A special ferry will navigate between Amsterdam Central Station and the venue, free of charge for visitors of the festival.
On Friday May 19 the festival takes place from 15:00 till 22:30. Admission fee is € 25 in pre-sale and € 30 at the door.
On Saturday May 20 there will be 2 sessions: from 13:00 till 17:30 and 18:30 till 23:00. Presale price is € 21,50 and € 26,50 at the door.
Included in the fee are a special tasting glass, a Gin Guide with all 200+ spirits present and the tasting of all spirits. Full-size mixes are for sale at each stand, using coins, which you can also use for buying food.