Bombay Sapphire

 

Merk: Bombay Sapphire

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving: Bombay Sapphire is een premium zachte Gin met een uitgebalanceerde smaak op basis van 10 geselecteerde specerijen. Resulterend in een complex, maar toch subtiel karakter. Perfect voor de ultieme Gin & Tonic

Alcohol: 40%

Perfect Serve: Vul het Bombay ballonglas (of een groot wijnglas) met ijsblokjes. Knijp een vers gesneden limoenpartje uit op het ijs en plaats het in het glas. Voeg 50ml Bombay Sapphire en 100ml premium tonic toe. Werk af met een 2de limoenpartje.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: Aromatic, spicy scent of piney juniper; slightly earthiness with a woody herbaceousness leading, then some fresh sharp coriander notes and a hint of lemon zest.

Taste: Fresh exotic spiciness, lively juniper with a lemon sherbet sweetness.

Finish: Complex and well balanced with a distinctive peppery finish.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.