Bombay Sapphire East

 

Merk: Bombay Sapphire East

Stijl: London Dry Gin

Opgericht: 1761 (recept)

Land: England

Distillery: Laverstoke

Omschrijving:

Bombay Sapphire East is, net als Bombay Sapphire Gin geproduceerd door stoominfusie, maar met 12 specerijen. In Bombay Sapphire East is met 2 extra Aziatische botanicals gewerkt, namelijk ‘Thai Lemongrass’ en ‘Vietnamese Black Pepercorn’. Het resultaat is een premium Gin balancerend tussen de smaken van citroengras en vers gemalen zwarte peper, toscaanse jeneverbes, citrus en een delicate bloemrijke toets.

Alcohol: 42%

Perfect Serve: Vul het Bombay ballonglas (of een groot wijnglas) met ijsblokjes. Knijp een vers gesneden limoenpartje uit op het ijs en plaats het in het glas. Voeg 50ml Bombay Sapphire East en 100ml premium tonic toe. Werk af met citroengras.

Website: www.bombaysapphire.com

Nose: High notes of perfumed citrus and freshly ground black pepper. Juniper backbone with exotic flowers lingering.

Taste: Perfectly balanced warmth of black pepper, fresh and rich citrus notes. Hints of coriander with mid-notes of angelica and orris.

Finish: Palate finishes with the fusion of citrus oils and warming white pepper.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.