Brand Bloom

Brand: Bloom
Type: London Dry Gin
Year started: 2008
Country: Engeland
Distillery:  G&J Distillers
Master Distiller Joanne Moore, Master Distiller No7
discription: BLOOM Gin is een florale (bloemige) London Dry Gin, waarbij de natuur als inspiratie diende. Joanne Moore, de eerste vrouwelijke gin master distiller en slechts de zevende master distiller in de 254-jarige geschiedenis van G&J, koos de bloemen van kamille en kamperfoelie die samen met pompelmoes, een citrusfruit, de drie belangrijkste botanicals vormen in deze gin.
Botanicals (NL naam) Jeneverbes Kamperfoelie Kamille Pomelo
Alcohol 40%
Perfect Serve G&T Geserveerd met een delicate tonic gegarneerd met gevierendeelde aardbeien
website www.bloomgin.com
Flavour
Nose Een licht bloemige gin, met traditionele parfum en aardse geuren; de overheersende noten zijn kamille, pomelo en kamperfoelie.
Taste Licht zoet met een zacht mondgevoel.
Finish Citrus afwerking zonder agressieve alcohol

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.