Blanc Tides Salicornia Gin

 

Merk: Blanc Tides Salicornia Gin

Stijl: New Western

Opgericht: Distillery 1824

Land: Spanje, Cadiz, El Puerto de Santa Maria

Distillery: Cacao Pico

Master Distiller: Pablo Morello

Omschrijving: Blanc Tides Gin wordt 3 keer au-bain-marie gedistilleerd in traditionele koperen ketels au-bain-marie, wat de gin zeer fijne en intense aroma’s geeft, en 2 keer gefilterd. De gin wordt gestookt in het zuidelijkste puntje van de Sherry driehoek, El Puerto Santa Maria.

Bijzonder is het citruskarakter (4 citrussoorten) en de toepassing van zeekraal (salicornia) Botanicals Jeneverbes, gentiaan, koriander, aartsengelwortel, verveine (citroenverbana), kaneel, sinaasappel, citroen, citrus aurantium (zure sinaasappel), bergamot en zeekraal.

Alcohol: 40%

Perfect Serve: met zeekraal en sinaalappelzest

Website: www.blancgastronomy.com en www.kerstensspirtis.com

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.