Merk: ​​​Langley’s No. 8 Gin
Stijl​​​: London Dry
Opgericht​​: 1920, merk in 2013
Land​​​: UK
Distillery: ​​Langley’s Distillery
Omschrijving​: Langley’s No. 8 gin is een single time distilled gin uit een traditioneel Engelse koppere distillatie ketel.Als basis heeft men 100% Engels graan alcohol genomen met daarbij de traditionele gin botanicals uit diverse regio’s van over de gehele wereld. Het recept wordt niet 100% vrijgegeven, maar men wil wel verklappen dat er oa. ook nootmuskaat, kruidnagel en cassia schors in verwerkt is.
Botanicals​: Men lift enkel een tipje van de sluier op: engelwortel, nootmuskaat, cassia schors, kruidnagel en uiteraard jeneverbes en citroen.
Alcohol: %​​41,7% (70cl)
Perfect Serve​: Traditionele G&T
50ml Langley’s No. 8 Gin gin, 150-200ml Pomgranate-Basil van Double Dutch, schijfje grapefruit en een takje basilicum.
Website​​: www.sit-beverages.com www.langleysgin.com
Nose​: Rijk aan jeneverbes met een accent van dennen, limoen, lavendel en tonen van viooltjes.
Taste​: Jeneverbes en coriander, Midden gehemelte van delicate zoetheid met citrus tonen.
Finish​: Achterin aanhoudende zoethout, gekraakte zwarte peper en wat krachtigere pittige tonen.

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.