Merk: ​​​BOXER GIN
Stijl: ​​​London Dry
Opgericht​​: 2012
Land​​​: UK
Distillery: ​​Sustainable Spirit Co.
Master Distiller: ​​Mark Douglas Hill
Omschrijving​: In plaats van een algemeen graan distillaat te gebruiken heeft men als basis Vodka Element 29 genomen welke gedistilleerd is in een copper pot still van ruim 108 jaar oud om zo een fraaie zachte gin te krijgen.
​De naam Boxer Gin is een homage aan de 19e eeuwse Engelse Boxer, Thomas King welke ook wel bekend stond als de vechtende schipper. Toen hij met pensioen ging droeg hij nog de titel Heavyweight Champion of England.
Botanicals​: verse zwarte jeneverbes, verse bergamot, gedroogde zoete citroen, engelwortel, irriswortel, zoethout, kaneel (traditioneel & cassia bark), nootmuskaat en korianderzaad.
Alcohol: %​​40% (70cl)
Perfect Serve​: Traditionele G&T
50ml Boxer gin, 150-200ml Indian tonic van Double Dutch, partje limoen of bergamot en een enkele gekneusde muntblaadjes.
Verrassend:
50ml Boxer Gin, 150ml Double Dutch Ginger Beer, 50ml appelsap, partje limoen en wat blaadjes gekneusde mint.
Website: ​​www.sit-beverages.com
Nose​​​: vol van citrus, jeneverbes, eucalyptus en aards, licht chocolade achtig.
Taste​​​: Vol van jeneverbes & citrus
Finish​​​: Achterin droog met tonen van gebroken zwarte peper en thee

Over het Gin Festival

Het Gin Festival zal plaatsvinden in Cruise Terminal Rotterdam, gelegen aan de Wilhelminakade en uitkijkend over het water en op de Erasmusbrug. Je komt hier makkelijk met het OV, met de fiets of met auto. Het Gin Festival begint om 15:00 en duurt tot 22:00. De kaartjes gaan hard dus koop ze nu in voorverkoop om zeker te zijn dat je erbij kan zijn! Je krijgt een special tasting-glas bij binnenkomst en het proeven van de dranken is bij de entreeprijs inbegrepen. Bij elke stand kun je een full-size mixdrankje kopen tegen betaling met GinCoins. Deze zijn op het terrein te koop en te gebruiken voor drankjes.